Åbner den dobbelte altandør den vej, som man tror?

04 juli 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det kan være lidt træls, hvis man er venstrehåndtaget, og man så kommer hen til en dobbelt altandør, hvoraf den er beregnet til højrehåndede, som de fleste er.

Men der kan ske undtagelser.

Men lad os starte med at se på, hvordan sådan en dobbelt altandør den åbner, hvis vi ser på den som både en skydedør, men også som en der åbner ud eller indad.

Det er egentlig ikke så meget åbne- eller lukkemetode, som vi skal se på, men hvordan man griber det an, når man får øje på det håndtag, man skal bruge, om det er et, man skal trykke på, dreje på eller bare tage fat i på den ene eller anden måde.

Hvis det var en dobbelt altandør, der skulle åbnes indad eller udad, så ville man også antage, at den åbner og lukker fra den side, som håndtaget sidder i, og det har du også ret i.

Dubbel altandörr

Det er noget andet med dobbelte altandøre

Men lad os så sige, at der er tale om en skydedør i form af en dobbeltaltandør, så kan det være, man bliver overrasket over, hvordan man gør med den, når den skal åbnes til siden.

Om håndtaget så sidder på midten på den ene side af altandøren, eller det sidder helt ovre på den ene side af den dobbelte altandør, så vil man i hvert fald tro, at man skal skyde døren i den modsatte retning af, hvor dørhåndtaget er.

Sådan gælder det da også i mange tilfælde, men der kan være tilfælde, hvor det modsatte er tilfældet.

Det kan være, det fungerede bedst med indretningen i dette hjem, eller også var der bare en beboer eller flere i huset, som der fandt det nemmest at åbne døren på den måde.

Det er lidt bøvlet at skulle forklare nye besøgende, at man skal gøre sådan her, men i alle andre tilfælde foretrækker man den her løsning.

Flere Nyheder