Bedemand i Hjørring – find hvad du søger online

05 august 2022
admin

editorial

Du er måske stødt på begrebet bedemand i forbindelse med et familiemedlems bisættelse eller begravelse. Men hvad er en bedemand egentlig, og hvornår har du brug for hjælp fra sådan en?

Hvad arbejder en bedemand med?

En bedemand er en uddannet fagperson, der hjælper de efterladte til en afdød person med alle de praktiske aspekter af en begravelse eller bisættelse. Når en person går bort, bliver bedemanen tilkaldt som en af de første professionelle personer.

Lige efter dødsfaldet er indtruffet, og en læge har erklæret personen for død, hjælper bedemanden med at lægge den afdøde i en kiste. Det er også bedemandens opgave at transportere den afdøde til det nærmeste kapel, og sørge for, at den afdøde opbevares og tilses i overensstemmelse med reglerne, indtil begravelsen eller bisættelsen kan afvikles.

Transporten foregår i et særligt køretøj, som kendes under navnet rustvogn. Det er kun bedemanden, som må transportere kisten med liget inden i. Dette gælder uanset om der er tale om transport fra hjem, hospital eller plejehjem til kirke, kapel eller krematorium.

Bedemanden kan hjælpe dig med at beslutte om den afdøde skal begraves i en kiste ved en klassisk jordfæstelse på en kirkegård, eller om vedkommende skal kremeres og asken efterfølgende nedsættes i urne eller spredes. Det er også bedemanden som hjælper dig med at finde en gravsten samt den kiste eller urne, der skal udgøre den afdødes sidste hvilested.

bedemand Hjørring

Det er bedemanden, der giver myndighederne besked om dødsfaldet. Det er også bedemanden, der kontakter præsten og graveren for at arrangere selve bisættelses ceremonien

Hvordan hjælper bedemanden med afvikling af begravelsesceremonien?

I forbindelse med selve arrangementet kan du også regne med top professionel hjælp fra bedemanden. Er du ikke selv lokalt kendt, er det en god idé at få fat i en bedemand som residerer i området. Vedkommende vil kunne hjælpe med alt fra indrykning af dødsannonce i de lokale dagblade til indhentning af tilbud på leje af lokaler eller bespisning af begravelsesgæsterne i forbindelse med eventuel gravøl efter selve højtideligheden.

Find lokal bedemand på baggesen.dk.

Flere Nyheder