Gode råd og fifs til opbevaring af vinyler

25 oktober 2021
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Som det første, man bør huske, når man har vinyl og LP plader, så bør man altid sørge for at have dem i deres holder, som de fleste kommer i, når man ikke bruger dem.

På den måde sørger man både for, at man ikke roder rundt i dem, og de ender med at komme til at ligge i en forkert holder, men man undgår også, at de kommer til at ligge løse rundt, og deslige sker med indpakningerne.

Man bør også med det samme beslutte sig for, hvordan man vælger at opbevare dem, om man køber enkelte LP’er nogle gange, man bare skal eje en håndfuld – eller man er ude i at have en god samling, der optager plads.

For sådan nogle skiver kræver gode forhold at være under, og de kan let kommer til at fylde meget, hvis man ikke finder plads til dem, og således kan de komme til at gå i stykker, hvis man ikke passer ordentligt på dem.

Hvor skal du have dine vinylplader?

Det meste velkendte er at have dem stående forside mod bagside på hverandre i en reol, så man kan tage dem ud.

Det gør det måske lidt svært at se, hvad der er for nogle plader, man har stående, da man ikke kan læse ryggen på dem så tit, som man kan det med CD’er for eksempel.

Så hvis man har mange vinyler, så bør man lave et system over dem såsom at have dem i alfabetisk eller kronologisk rækkefølge, så man let kan finde frem til dem.

Desuden skal LP’erne ikke være under forhold, der er alt for fugtige, og hvis man har børn eller kæledyr løst i hjemmet, skal pladerne helst befinde sig over en vis højde, som eksistenserne ville kunne få fat i dem her.

Tjek alle dine skiver igennem med jævne mellemrum for at se, om de har det godt.

Flere Nyheder