Hvorfor går så mange mennesker med en guldring?

01 april 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

De fleste forbinder da nok en guldring med en forlovelses- eller vielsesring som dem her: https://smykkeform.dk/vielsesringe.aspx

Det er det mest almindelige eksempel, at man ser en kvinde for sig, der har sådan en ring på, og så har manden også en tilsvarende.

I den sammenhæng kan man nok sige, at der er mange mænd, der ikke ville går med sådan en ring, hvis det ikke var fordi, de skulle vise deres kærlighed til en kvinde, for i deres optik er smykker generelt for kvinder.

Derfor er den slags ringe da også meget sparsomme med ornamenteringen, og der skal da helst ikke være en diamant i, for det er alt for feminint.

Så er der da også de mænd, som der gerne vil have en guldkæde på, men de fingerringe bliver for meget af det gode.

Desuden er der i mange professioner, hvor man må tage de ringe af, fordi man ellers kan komme slemt til skade, hvis ringen kommer i klemme.

guldring

Guldringe er for mange typer

Men der er mange mænd også, der bærer en guldring, og det behøver ikke at være på ringefingeren.

Man kan have ringe på alle ens fingre, og der er endda meget symbolik forbundet med den slags; hvor man blandt andet kan genkende en mafiaboss på guldringen på lillefingeren.

Desuden har det gennem tiden også for mange mennesker været det eneste, som de havde, der var af værdi foruden guldtænder og måske et guldur.

Så man holdt fast i den slags, da ringen kunne være ens kæreste eje, som man havde fået fra ens bedstefar, og man havde en idé om, at det skulle gå i arv videre til næsten generation.

Ellers kunne det være i en speget situation, hvor man var i en knibe, at man måtte bruge den guldring som betalingsmiddel for at komme ud af en farlig situation.

Flere Nyheder