Selvstændig? Så sørg for at få dig et lækkert logo

18 marts 2020
Heidi Kirkebække
Selvstændig? Så sørg for at få dig et lækkert logo

Har du styr på din virksomheds visuelle identitet? Ellers kan det være en rigtig god idé at få det – eller at få nogen til at hjælpe dig med at få det. Selv små virksomheder har stor gavn af et godt og genkendeligt logo. Det gælder uanset, om du er indehaver af en webshop, et spisested eller en tømrervirksomhed.

Et godt logo er en god ting for enhver virksomhed i en hvilken som helst branche.  

Man skal kunne kende din virksomhed på logoet
For netop logoet er det, som udgør kernen i en virksomheds visuelle identitet. Andre dele af denne identitet kan blandt andet være en særlig skrifttype, som virksomheden bruger i al sin kommunikation eller en/flere farver, som kendetegner virksomheden og for eksempel er gennemgående på firmabilen, hjemmesiden, arbejdstøjet, visitkortene og så videre.

Den visuelle identitet er med andre ord virksomhedens ‘personlighed’ eller særlige kendetegn. Det er den visuelle identitet som gør virksomheden nemt genkendelig – for eksempel i gadebilledet eller på nettet. Og det er vigtigt, når du gerne vil have kunder i din butik.  

Lad en kreativ hjerne udtænke dit logo
Det kræver en god og kreativ idé at opfinde et godt logo, som er nemt at genkende, som ikke ligner andre virksomheders logoer, og som passer perfekt til netop din. Og måske ligger hele arbejdet med visuel identitet og logo design langt fra det, du interesserer dig for og er god til.

I så fald kan det nemt betale sig at få hjælp fra nogen, som har god forstand på det. Husk på at dit logo forhåbentlig skal følge dig og din virksomhed i mange år frem. Og at et godt og gennemarbejdet logo kan være med til at understøtte din virksomhed og udstråle præcis det, som skal til, for at kunderne opdager dig, genkender dig, får et godt første indtryk af dig og ikke mindst: Husker dig, når de skal bruge det, du tilbyder.

Flere nyheder