To årsager til dårligt indeklima i dit hjem

30 september 2021
Steffen Hansen
image

Du kan gøre meget selv for at sikre, du har et godt indeklima i dit hjem. Men der kan være årsager til dårligt indeklima, som du måske har overset eller faktisk ikke kender til? Læs med i dette indlæg, hvor vi skriver to årsager til, at du døjer med dårligt indeklima i dit hjem. 

1. Du glemmer at udskifte dit filter

Hvis du har et ventilationssystem i dit hjem, så kan det være at det er et gammelt filter, der er årsagen til det dårlige indeklima. Det er ikke alle, der er klar over at der er et filter inde i disse ventilationssystemer. Filtret skal faktisk udskiftes op til 2 -4 gange årligt, hvis du vil have den maksimale udbytte af dit ventilationssystem. Hvis du glemmer at udskifte dit filter kan der hobe sig en del mængde støv og pollen, der kan give dårligt indeklima, men vejrtrækningsbesvær og sågar forværre din allergi eller astma, hvis du har det. Derfor er det vigtigt, du husker at tjekke til dit filter ofte og ser om det skal udskiftes. 

2. Ventilationen er for gammel

Hvis du bor i en ældre bygning med et ventilationssystem, der var installeret på forhånd, så kan det være den skal skiftes ud. Det kan være, at den er blevet for gammel og ikke udfører optimal ventilering af dit hjem. Det er særligt i badeværelser, hvor folk vil opleve problemer med ventilationssystemer. I et bryggers er det vigtigt, du har ordentligt ventilation. Her bliver der vasket en stor mængde tøj og tørretumblet en del.

Det kan godt give fugtskader, hvis det er at filtret ikke bliver udskiftet eller ventilationen ikke fungerer optimalt. Det kan være, du skal have en tekniker til at komme ud og vurdere om det kræver udskiftning af rør eller en potentielt ny maskine. Uanset hvad, så er det meget vigtigt, du er opmærksom på dine ventilationssystemer i hjemmet, så du får den rette udbytte af dem. 

Flere Nyheder